Een mooie crematie voor de juiste prijs.

Nu een crematie? 24/7
U kunt ons nu bellen: 088 – 848 82 27 Online

Veelgestelde vragen over uitvaartpakketten: direct, intiem en uitgebreid

Welke uitvaartpakketten biedt Crematie.com?

Op Crematie.com kunt u kiezen uit 3 pakketten met zorgvuldig samengestelde producten en diensten die een waardig afscheid mogelijk maken voor iedereen.

Pakket Direct:
Een basis pakket waarin alle noodzakelijke afspraken worden gemaakt en de minimaal noodzakelijke producten en diensten perfect voor u worden geregeld zoals de aangifte bij de gemeente, het vervoer van de overledene, de kist, de verzorging en de crematie zelf. 

Pakket Intiem:
Het basispakket zoals genoemd onder “Pakket Direct” maar aangevuld met de mogelijkheid voor  een rouwbezoek van 1 uur, voorafgaand aan de crematie. Op de dag van overlijden komt onze uitvaartleider bij u thuis om alles met u te bespreken. 

Pakket Uitgebreid:
Compleet verzorgde crematie met een dienst in de aula van het crematorium en gebruik van de koffiekamer na afloop, inclusief persoonlijke begeleiding door onze uitvaartleider op dag van overlijden, de dag van de uitvaart en de dagen er tussen. U wordt compleet ontzorgd.

In deze tabel kun u de inhoud van verschillende pakketten bekijken en vergelijken.

Ik heb extra wensen. Wat nu?

Heeft u naast het gekozen pakket nog extra wensen, zoals een opbaring thuis of rouwkaarten? Dan kunt u deze eenvoudig bij bestellen via de website. Op de pagina met het gewenste pakket staan, onderaan, extra mogelijkheden. Deze kun u selecteren en vervolgens kiezen voor “Kies deze crematie mét deze extra’s”. Vanzelfsprekend kunt u al uw (extra) wensen ook bespreken met onze uitvaartleider. We zorgen ervoor dat we al uw wensen realiseren, voor zover (wettelijk) mogelijk. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een pakketuitvaart?

Bij een pakketuitvaart kopen we de belangrijkste onderdelen van een uitvaart tegen scherpe tarieven voor u in. Bovendien kun u er op vertrouwen dat u niets vergeet omdat de basis goed geregeld is. 

Nadeel kan zijn dat u mogelijk afwijkende wensen heeft. Wees gerust. We kunnen al u wensen mogelijk maken, door onderdelen van het pakket aan te passen zoals de kist, zodat u uiteindelijk precies de uitvaart krijgt zoals u die wenst. 


Kan ik van uitvaartpakket veranderen?

Ja, als u er gaandeweg achter komt dat u toch een ander pakket wenst, kunt u altijd van pakket wisselen. Bijvoorbeeld als u meer begeleiding wenst, of toch een thuisopbaring. Overleg dit met ons of onze uitvaartleider en we sturen u zo spoedig mogelijk een nieuwe, aangepaste begroting. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wat zijn de voorwaarden van de uitvaartpakketten?

Voorwaarden van toepassing op de uitvaartpakketten op crematie.com zijn: 

Bij de pakketten wordt gebruik gemaakt van de door ons geselecteerde rouwcentra, crematoria en begraafplaatsen. Andere rouwcentra, crematoria en begraafplaatsen zijn mogelijk tegen eventuele meerkosten.
Ons aanbod geldt voor heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.
Kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden zijn voor eigen rekening.
Gebruik van de koffiekamer na de crematieplechtigheid is exclusief genuttigde consumpties. Deze worden na afloop separaat gefactureerd.
Voor de uitvaartkist wordt uitgegaan van standaard afmetingen. Afwijkende afmetingen zijn mogelijk tegen meerkosten. 

Kan ik elk crematorium kiezen?

Ja, we kunnen u helpen met een crematie in elk crematorium in Nederland. Nu zijn er inmiddels bijna 100 crematoria die allemaal verschillende tarieven hanteren. Crematie.com gaat uit van een gemiddelde prijs. Is het crematorium van uw keuze duurder, dan kan er een meerprijs gelden. Deze wordt zonder winstopslag doorberekend. U krijgt altijd vooraf eerst een offerte.

Hoe zit het met de kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden?

De mortuariumkosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis zijn voor eigen rekening. Het zijn kosten van derden waarvoor wij als uitvaartonderneming geen opdracht hebben gegeven. Wel kan het zo zijn dat de zorginstelling de rekening naar ons stuurt en wij die kosten doorbelasten.

Hoe kun u mortuariumkosten voorkomen of beperken?

Als iemand binnen 3 uur na overlijden uit het mortuarium van een ziekenhuis of andere zorg instelling wordt opgehaald, zijn er geen kosten voor het verblijf in het mortuarium. Hoe eerder u ons belt, hoe sneller wij kunnen handelen om kosten te voorkomen door de overledene over te brengen naar ons dienstencentrum. Neemt u desondanks toch de tijd voor een weloverwogen keuze.


Het kan zijn dat het personeel in het zorgcentrum u vraagt of ze de overledene de laatste zorg mogen verlenen. Hoe wel dit heel aardig en hulpvaardig klinkt is het goed om te beseffen dat dit een commerciële vraag is. Want als u “ja” zegt, kunt u vaak een rekening tegemoet zien. 
En dat is zonde want de laatste verzorging van de overledene is bij ons altijd inbegrepen. Daar heeft u dus al voor betaald. 


Zijn consumpties wel of niet inbegrepen in het tarief?

Nee, de kosten van koffie, thee etc zijn niet inbegrepen in het tarief. Deze kunnen wel vooraf worden begroot en het daadwerkelijk verbruik zal op nacalculatiebasis worden gefactureerd. 


Zit de kist inbegrepen in de (pakket)prijs?

Ja, bij elk pakket heb u de keuze uit 2 kisten:


*  een blankhouten kist (binnenbekleding: ongebleekt katoen)

* een spaanplaat kist met eikenprintfolie (binnenbekleding: geplooid satijn)

De blankhouten kist wordt vaak gebruikt wanneer (klein)kinderen nog iets willen tekenen of schilderen op de kist.  Wilt u liever toch een andere kist, dan is dat mogelijk tegen meerkosten.


Waarom is er een toeslag voor een extra grote of brede kist?

Een extra grote of brede kist komt minder vaak voor en worden in kleinere hoeveelheden vervaardigd.  Dit leidt tot hogere kosten. Ze moeten vaak speciaal worden gemaakt. 

Gebruiken jullie gerecyclede kisten of kisten met een beschadiging?

Nooit. We hanteren weliswaar scherpe tarieven maar doen NOOIT concessies aan de kwaliteit van onze producten en diensten.

Als ik zelf een kist regel, krijg ik dan korting?

Nee helaas, onze tarieven zijn zo laag omdat we bepaalde diensten als pakket inkopen. Een kist maakt daar onderdeel vanuit. Daarnaast is het zelf regelen van een kist niet altijd voordeliger en kunnen er ook logistieke problemen ontstaan. Kist en overledene moeten min of meer gelijktijdig aanwezig zijn en het transport van een kist kan prijzig zijn. Of in ieder geval meer dan de prijs die u bij ons voor een kist betaalt als onderdeel van een uitvaartpakket.

Mag ik mijn overledene zelf verzorgen?

Jazeker, u mag u dierbare altijd zelf verzorgen.

Ik wil graag meehelpen met de verzorging. Kan en mag dat?

Jazeker, u mag u dierbare altijd zelf verzorgen of daarbij aanwezig zijn als onze medewerkers uw dierbare verzorgen. 

Wilt u dat onze medewerkers de overledene verzorgen, dan kost dat niets extra’s. Wilt u de gehele verzorging samen met onze medewerkers doen, dan kunnen er meerkosten zijn van € 50 omdat een verzorging met familie meestal langer duurt. Dit geldt niet als u alleen de make up wilt aanbrengen of het haar in model wilt brengen.


Kan mijn dierbare thuis of elders worden opgebaard in plaats van in een uitvaartcentrum? 


Jazeker, als u daar de ruimte thuis voor hebt, kunnen we de overledene bij u thuis opbaren of een andere locatie naar wens. Hierdoor kunt u 24 uur per dag bij de overledene zijn, in uw eigen vertrouwde omgeving. U kunt kiezen tussen een opbaring op bed of in een uitvaartkist. 

De thuisopbaring is inclusief het verzorgen van de overledene en alle benodigde materialen zoals de koeling voor bed of kist, een hygiënische hoes, kistbaar of schragen, kistrok, glasplaat, het halen en brengen van voornoemde spullen en het vervoer van de overledene naar het crematorium. Op de site vindt u deze mogelijkheid onder de Extra Mogelijkheden onder “Thuisopbaring”.

Is er een toeslag voor een begrafenis of crematie op zaterdag of zondag?

Dat kan maar hoeft niet altijd. Een groot aantal crematoria en begraafplaatsen hebben een weekendtoeslag maar steeds meer crematoria en begraafplaatsen schaffen de weekendtoeslag af. Als u een uitvaart op zaterdag of zondag wenst, laat ons dit dan altijd zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we vooraf informeren bij het crematorium of de begraafplaats van uw keuze zodat we dit mee kunnen nemen in de begroting. Zo kunnen ongewenste verrassingen worden voorkomen. 

Ik wil graag een duurzame uitvaart, een uitvaart die het milieu en de leefomgeving zo min mogelijk belast. Kunnen jullie dat bieden?

Jazeker! Directeur Peter van Schaik van Crematie.com bracht al in 1997 een speciale site uit over de zogenaamde groene uitvaart, lang voordat de naturaverzekeraars zich er mee probeerden te profileren. 

De site www.groeneuitvaart.nl geeft allerlei praktische tips voor een uitvaart die de leefomgeving zo min mogelijk belast. Als u een groene uitvaart wenst kunnen we rekening houden met al deze aspecten en juist die producten en diensten kiezen die zo min mogelijk impact hebben op de leefomgeving. Dus ook voor een duurzame crematie kunt u terecht bij Crematie.com.