Een mooie crematie voor de juiste prijs.

Nu een crematie? 24/7
U kunt ons nu bellen: 088 – 848 82 27 Online

Veelgestelde vragen over melden overlijden

Hoe en wanneer meld ik een overlijden?

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een overlijden melden door te bellen naar ons speciale meldnummer voor overlijdensmeldingen: 088 84 88 227.
Dat kan dus ook ’s avonds en in het weekend etc.

Tevens is het mogelijk de uitvaart online te bestellen en, als u wilt, online te betalen. Klik bij het gewenste pakket op de knop “Kies deze crematie” of, wanneer u extra mogelijkheden bij bestelt, “Kies de crematies mét deze extra’s” en vervolgens op de knop “Nu regelen”.

Het is handig om een aantal zaken klaar te leggen:
- De papieren van de uitvaartverzekering als de overledene een verzekering had
- Een geldig legitimatiebewijs van de opdrachtgever van de uitvaart en van de overledene, en eventueel het trouwboekje
- De uitvaartwensen van de overledene als die er ergens beschreven staan
- Het donorcodicil als dat er is

Ten behoeve van de laatste verzorging kunt u de volgende zaken klaarleggen:
- Kleding (onder en bovenkleding)
- Eventueel sieraden
- Eventueel het kunstgebit


Wat moet ik zelf regelen?

We al het regelwerk uit handen nemen zodat u tijd heeft voor de meer creatieve taken waarmee u de uitvaart een persoonlijk cachet kunt geven. Denk daarbij aan het zelf maken van rouwdrukwerk, het maken van een draaiboek voor de plechtigheid, het schrijven van een afscheidsspeech. In onze handleiding vindt u talloze suggesties hoe u uw eigen inbreng kunt vormgeven. Dat kan maar hoeft natuurlijk niet. Het blijft ook mogelijk dat we u volledig ontzorgen. 

Wat moet ik klaarleggen?

Het is handig om een aantal zaken klaar te leggen:
- De papieren van de uitvaartverzekering, indien van toepassing
- Een geldig legitimatiebewijs van de opdrachtgever van de uitvaart en an de overledene, en eventueel het trouwboekje
- De uitvaartwensen van de overledene als die er ergens beschreven staan
- Het donorcodicil als dat er is

Ten behoeve van de laatste verzorging kunt u de volgende zaken klaarleggen:
- Kleding (onder en bovenkleding)
- Eventueel sieraden
- Eventueel het kunstgebit

Kan ik er op vertrouwen dat er iemand komt als ik bel?

Ja, voor 100%. Als u belt kunnen wij direct actie ondernemen. Zo kunnen we de overledene ophalen van de locatie van overlijden naar ons dienstencentrum of meteen thuis opbaren. Ook midden in de nacht. Wel is het belangrijk dat een arts het overlijden heeft vastgesteld en dat de dokterspapieren klaarliggen. Eerder mogen we de overledene niet vervoeren en/of verzorgen.


Kan ik ook midden in de nacht bellen?

Als de overledene thuis is overleden, hoeft u niet direct de huisarts of ons te bellen (tenzij het om een onverwacht en verdacht overlijden gaat, dan kun u beter wel direct de huisarts bellen). Misschien wilt u alleen of samen met anderen, nog enkele momenten (of enkele uren) bij de overledene doorbrengen, in alle rust, voordat ‘de buitenwereld’ zich aandient. Dit kan een waardevol eerste moment van een goed afscheid zijn. Als de overledene in het ziekenhuis is overleden, houdt u er dan rekening mee, dat als u ons niet direct belt, de overledene drie uur na het overlijden naar het mortuarium van het ziekenhuis wordt overgebracht en het ziekenhuis daarvoor mortuariumkosten in rekening brengt. Wilt u dat wij de overledene direct ophalen, dan kan dat, ook ‘s nachts. We staan 7 dagen per week en 24 uur per dag voor u klaar en kunnen ook ’s nachts langs komen. 

Hoe snel zijn jullie ter plaatse?

We zullen ervoor zorgen dat we uiterlijk binnen 1,5 uur na de melding aanwezig zijn, tenzij er extreme (verkeers)drukte is maar dan houden we u daarvan telefonisch op de hoogte. Wel is het belangrijk dat een arts het overlijden heeft vastgesteld en dat de dokterspapieren klaarliggen. Eerder mogen we de overledene niet vervoeren. We kunnen pas gaan rijden als de schouwarts is geweest en de dokterspapieren klaar liggen.